AKIL VE ZEKA OYUNLARI EĞİTMEN EĞİTİMİ

EĞİTMEN VE UYGULAYICI EĞİTİMLERİ

Akıl ve Zekâ Oyunları Eğitmen Eğitimi, katılımcılara zekâ ve düşünme becerilerini geliştirme, problem çözme yeteneklerini artırma ve stratejik düşünceyi teşvik etme amacını taşır. Bu eğitim programı, çeşitli akıl oyunları ve zekâ oyunları üzerine odaklanarak, katılımcıların bu oyunları etkili bir şekilde öğretebilmeleri ve öğrencilere yönlendirebilmeleri için gerekli pedagojik bilgi ve uygulama becerilerini kazandırmayı hedefler. Ayrıca, problem çözme yeteneklerini, analitik düşünceyi ve takım çalışmasını destekleyen stratejik oyunlar aracılığıyla katılımcıların öğrencilere bu becerileri kazandırmalarına olanak tanır. Bu eğitim, akıl ve zekâ oyunları aracılığıyla bireylerin bilişsel kapasitelerini artırarak, öğrenmeye olan motivasyonlarını ve özgüvenlerini güçlendirmeyi amaçlar. Akıl ve Zekâ Oyunları Eğitmen Eğitimi, katılımcılara çeşitli zekâ ve strateji oyunları aracılığıyla bilişsel becerileri geliştirmek ve öğrenmeyi teşvik etmek için gerekli pedagojik yaklaşımları ve pratiği kazandırmayı amaçlar. Bu eğitim programı, katılımcıların zekâ oyunlarını etkili bir şekilde öğretebilmeleri ve öğrencilere rehberlik edebilmeleri için gerekli olan temel bilgileri içerir. Ayrıca, problem çözme, analitik düşünce, stratejik planlama ve iletişim gibi becerileri destekleyen oyunlar üzerinde durarak, katılımcıların öğrencilere bu önemli yetenekleri kazandırmak için gelişmiş öğretme stratejilerini öğrenmelerini sağlar. Akıl ve Zekâ Oyunları Eğitmen Eğitimi, katılımcıları bu oyunları eğitimde etkili bir araç olarak kullanma konusunda yetkin hale getirerek, öğrencilere eğlenceli ve öğretici bir öğrenme deneyimi sunma yolunda destekler.

Akıl ve Zekâ Oyunları Eğitmen Eğitimi’mizde; Eğitimciler ve Öğretmenler, Akıl Oyunları Meraklıları, Okul Yöneticileri, Özel Dershane ve Eğitim Merkezi Çalışanları, Çocuk Gelişimciler, Oyun Tasarımcıları, Aile Danışmanları, Kütüphaneciler, Eğitim Teknolojisi Uzmanları, Her Seviyede Öğrencilere Eğitim Verenler İlgilileri katılabilmektedir.

1- Katılımcılar, çeşitli zekâ ve strateji oyunlarını etkili bir şekilde öğretebilme yetkinliği kazanacaklardır.

2- Zekâ oyunları aracılığıyla problem çözme becerilerini geliştirme yeteneği kazanacaklardır.

3- Analitik düşünce ve eleştirel değerlendirme becerilerinin artırılması sağlanacaktır.

4- Zekâ oyunları üzerinden stratejik planlama ve hedef belirleme yeteneği kazanacaklardır.

5- Zekâ oyunları aracılığıyla takım çalışması ve iletişim becerilerinin geliştirilmesi sağlanacaktır.

6- Çeşitli zekâ oyunlarıyla zihinsel esneklik ve adaptasyon yeteneklerinin artırılması sağlanacaktır.

7- Zekâ oyunları kullanarak öğrenci motivasyonunu teşvik etme stratejilerinin öğrenilmesi sağlanacaktır.

8- Akıl oyunları aracılığıyla öğrencilere eğlenceli ve etkili öğrenme ortamları oluşturma yeteneği kazandıracaktır.

9- Okul veya eğitim merkezlerinde zekâ oyunları programlarını etkili bir şekilde yönetme yetisi sağlanacaktır.

10- Zekâ oyunları için etkili eğitim materyalleri tasarlama ve uygulama becerisi kazandıracaktır.

1- ZEKÂ VE STRATEJİ OYUNLARININ ÇEŞİTLERİ
-Farklı Zekâ ve Strateji Oyunları, Özellikleri ve Uygulama Alanları

2- ZEKÂ OYUNLARI VE BİLİŞSEL GELİŞİM
-Zekâ Oyunlarının Bilişsel Gelişime Etkisi ve Bu Oyunların Eğitimdeki Rolü