TOPRAKSIZ TARIM EĞİTİMİ İÇERİĞİ
1- TOPRAKSIZ TARIMIN GENEL ÖZELLİKLERİ
-Topraksız Tarımın Önemi
-Topraksız Tarımın Avantajları/Dezavantajları
-Türkiye’de Topraksız Tarım
-Topraksız Tarımın Ekonomik Yönü ve Çevreye Etkileri
-Topraksız Tarımın Global Yaşamdaki Yeri
-Topraksız Tarım Faaliyeti Yapan Seraların Modelleri, Kurulum Aşamaları
2- BİTKİ FİZYOLOJİSİ
-Bitki köklerinin Morfolojik Yapısı
-Bitkilerde Su Alınması ve Taşınması
-Bitki Besin Elementlerinin Kök Etki Alanına Taşınımı ve Kök Yüzeyine Alınması
-Bitki Besin Elementleri (Makro ve Mikro Besin Elementleri)
3- TOPRAKSIZ TARIMDA YETİŞTİRME SİSTEMLERİ VE ORTAMLAR
-Derin, Yüzen, Besleyici Su Kültürü Yetiştiriciliği
-Aeoponik Sistem Yetiştiriciliği
-Akuaponik Sistem Yetiştiriciliği
-Yatak, Torba, Saksı Kültürü Yetiştiriciliği
-Topraksız Tarım Kapalı Alan Sİstemler
-Su Kültürü, Özellikleri ve Yetiştirme Yöntemleri
-Katı Ortam Kültürü ve Yetiştirme Yöntemleri
-Katı Ortamlarda Kullanılan Materyaller ve Özellikleri
-Organik Katı Ortam Materyalleri
-İnorganik Katı Ortam Materyalleri
-Torf, ağaç kabukları, Hindistan cevizi torfu (Coir/cocopeat), talaş ve diğer organik materyaller
4- YETİŞTİRME ORTAMLARINDA GÜBRELEME VE BESİN ÇÖZELTİLERİ
-Yetiştirme Ortamlarında Gübreleme
-Besin Çözeltileri ve Özellikleri
-Su Kültürü ve Bitkilerin Beslenmesi
-Bitki Besin Elementlerinin Hesaplanması
-Topraksız Tarım Yetiştiriciliğinde Bitki Besleme
-Bitkisel Üretim için Makro ve Mikro Elementler
-Topraksız Tarım Bitki Yetiştiriciliğinde Besin Solüsyonu Hazırlanması
-Örnek Besin Solüsyonları
Bitki Besleme Solüsyonu Hazırlarken Dikkat Edilecek Konular
• Besin Çözeltisi Su Kaynağı ve Kalitesi
• Besin Çözeltisi PH Özelliği
• Besin Çözeltisi EC Özelliği
• Besin Çözeltisi Sıcaklık Özelliği
• Besin Çözeltisi Oksijen Özelliği
5- TOPRAKSIZ TARIMDA DEZENFEKSİYON VE GERİ DÖNÜŞÜM
-Besin çözeltisi ve Sulama Suyu Dezenfeksiyonu
-Topraksız Ortamda Hastalıklar
-Topraksız Tarım Yapılacak Alanda Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar
ORGANİK TARIM EĞİTİMİ İÇERİĞİ
-Organik Tarımın Mevcut Durumu
-Organik Tarım Mevzuatı
-Türkiye’de Organik Tarım
-Organik Tarımda Yasal Uygulamalar
-Toprak Özellikleri ve Organik Tarımdaki Önemi
-Organik Tarımda Bitki Koruma Yöntemleri
-Organik Tarım Hazırlığı
-Organik Bitkisel Üretimi
-Sulama
-Organik Tarımda Bitki Besleme
-Organik Tarımda Gübreleme
-Bitki Gelişim Düzenleyiciler
-Bitki Besin Maddelerinin Doğal Yollarla Toprağa Kazandırılımı
-Tuzak Bitkiler/Yabancı Bitkiler
-Bitkisel Pestisitler
-Biyolojik Savaş
-Organik Kontrol
-Organik Hayvansal Üretim Kuralları, Yem Temini ve Hayvan Besleme
-Hayvan Sağlığı ve Veteriner Müdahalesi
-Yetiştiricilik Uygulamaları Barınak ve Bakım Şartları
-Türkiye de Organik Tarımda Sözleşmeli Üretim
-Organik Ürünlerin İşlenmesi ve Ambalajlanması, Etiketleme, Depolanması,Taşınması, Pazarlanması
-Organik Tarımda Sertifikasyon Süreci
-Helal Gıda, Ön Gereksinim Programı
-Helal Gıda ve Katkı Maddeleri, GDO, Şartları
-Helal-Haram Ölçüleri, Fayda-Zarar Kriteri
-Gıda İşletmesi Sorumlulukları, Yerleşim, Tasarım
-Atık Sistemi, Hijyen, Tehlike Analizi
-IFS/Gıda Ürün Kapsamları, Gıda Denetim Protokol, Bütünlük Protokol
-Gıda Savunma Planı
ARICILIK EĞİTİMİ İÇERİĞİ
-Kovan Seçimi
-Arı Irkı Ve Kolonisi Seçimi
-Arıcılık Yapılacak Bölgenin Seçimi
-Arıcılık Takvimi
-Arıcılıkta Kullanılan Malzemeler
-Bal Arılarının Besin Kaynaklar
-Arıcılık Tipleri
-Hastalık Ve Zararlıların Kontrolü
-Besin Kontrolü Ve Beslenme
-Koloni Mevcudunu Geliştirme
-Yağmacılık Ve Alınacak Önlemler
-Kolonilerin Petek İşlemleri
-Kolonilerin Araziye Yerleştirilmesi
-Çerçeve Hazırlama Ve Kovana Verme
-Takviye Verme
-Ana Arı Izgarası Konulması
-Bitki Varlığı Takibi Ve Göçer Arıcılık
-Bal Hasadı
-Teşvik Beslenmesi
-Besin Stok Beslenmesi
- Arı Kışlatma
-Ana Arı Yetiştirme Ve Yenileme
-Ana Arının Koloni İçin Önemi
-Ana Arı Kalitesini Etkileyen Faktörler
-Ana Arının Yumurtlamasında Etkili Faktörler
-Damızlık Seçimi
-Aşılanan Larvanın Yaşı
-Ana Arı Yetiştirme Mevsimi
-Nektar Ve Polenli Bitkiler
-Arı Ürünleri
-Bal Ve Çeşitleri
-Bal Tebliğinde Ürün Özellikleri
-Polen Ve Toplanması
-Arı Ekmeği Ve Toplanması
-Arı Sütü Ve Toplanması
-Propolis Ve Toplanması
-Arı Zehiri Ve Toplanması
-Balmumu
-Arı Ürünlerinin Saklanma Koşulları
-Pestisitler Ve Arılara Olan Zararları
E- devlet onaylı belgeniz ile;
• Arıcılık hibe başvurusunda bulunabilir,
• Arıcılık kredisi temin edebilir,
• Arıcılık desteklerinden faydalanabilir ( ilaç desteği, kovan desteği, fuar desteği)
• Arıcılık alanında girişimlerde bulunabilir,
• Sahip olduğunuz kovanların güvenliğini sağlamak için silah ruhsatı başvurusunda bulunabilirsiniz.