OKUL ÖNCESİ ÇOCUK GELİŞİMİ EĞİTİMİ

PSİKOLOJİ VE DANIŞMANLIK EĞİTİMLERİ
2.250,00 1.750,00
   5
SATIN AL

Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Eğitimi, 0-6 yaş arasındaki çocukların fiziksel, duygusal, zihinsel ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlayan bir eğitimdir. Bu dönem, çocukların temel becerilerini kazandığı, özgüvenlerini geliştirdiği ve öğrenmeye olan ilgilerini artırdığı kritik bir dönemdir. Okul öncesi eğitim, çocukların oyun, keşif, sanat, müzik ve hikayeler aracılığıyla öğrenmeyi deneyimlediği etkileşimli bir ortam sunar. Ayrıca, bu süreç çocukların dil gelişimini destekler ve temel becerileri, değerleri ve sosyal becerileri kazanmalarına yardımcı olur. Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Eğitimi, çocukların ilgi alanlarına ve bireysel ihtiyaçlarına odaklanarak, onların potansiyellerini en üst düzeye çıkarmayı hedefler. Bu sayede, çocuklar daha sonraki yaşam süreçlerinde başarılı ve kendine güvenen bireyler olarak yetişirler. Bu eğitimde; çocuk gelişimini etkileyen faktörleri, gelişim alanlarını ve dönemlerini, çocuklarda dil gelişimini, çocuklar ile kurulan iletişim şekilleri ve çocuklar üzerindeki etkisini, oyunların çocuklar üzerindeki etkilerini, çocuk gelişiminda drama ve müziğin yerini detaylarıyla öğreneceksiniz.

Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Eğitimi’mize; kişisel ve mesleki gelişimine katkıda bulunmak isteyenler, Ebeveynler, Psikologlar, Doktorlar, Psikolojik Danışmanlar, Sosyologlar, Çocuk Gelişimi Öğretmenleri, Ana Sınıfı Öğretmenleri, Aile Danışmanları, ilgili bölümün mezunları/öğrencileri, bu alanda uzmanlaşmak isteyen ilgili sektör çalışanları bu eğitime katılabilmektedir.

-Okul öncesi çocuk gelişimi prensiplerini anlayarak çocukların büyüme ve öğrenme süreçlerini değerlendirme yeteneği kazanacaklar.

-Fiziksel, duygusal, sosyal ve bilişsel gelişim alanlarında çocukların ilerlemesini inceleyerek her bir alanı anlama becerisi geliştirecekler.

-Okul öncesi çocukların farklı öğrenme stillerini tanıyarak, onların öğrenme ihtiyaçlarına uygun etkili öğretim stratejileri geliştirecekler.

-Sanat, oyun ve drama gibi yaratıcı öğrenme yöntemlerini kullanarak çocukların özgünlüklerini destekleme becerisi kazanacaklar.

-Çocuklarda dil gelişimini destekleyerek etkili iletişim becerilerini geliştirecekler.

-Güvenli, sağlıklı ve destekleyici bir okul öncesi çevre oluşturarak çocukların güvenliğini ve refahını sağlama yeteneği kazanacaklar.

-Çocukların duygusal sağlığını destekleyerek, onların duygusal güvenliklerini ve sosyal becerilerini güçlendirme yeteneği kazanacaklar.

-Etkili sınıf yönetimi stratejileri kullanarak, öğrenciler arasında pozitif bir öğrenme ortamı oluşturma yeteneği geliştirecekler.
-Çocukların gelişimini değerlendirme stratejileri kullanarak, öğrenci ilerlemesini değerlendirme ve gerektiğinde uygun müdahaleleri planlama yeteneği kazanacaklar.

1- GİRİŞ VE TEMEL KAVRAMLAR

 

-Okul Öncesi Çocuk Gelişimi Prensipleri
-Gelişim Nedir?
-Çocuk Gelişimi Alanları ve Dönemleri

-Temel Gelişim Alanları
-Motor Becerilerin Gelişimi

 

2- ÇOCUKLARDA DUYGUSAL GELİŞİM

 

-Duygusal Bağlanma Ve Güven

-Duygusal Düzenleme Stratejileri
 

3- SOSYAL GELİŞİM

 

-Arkadaş İlişkileri Ve Sosyal Beceriler

-Grup İçinde İşbirliği Ve Paylaşma

-Düşünme Becerileri

-Problem Çözme Ve Özgünlük
 

 

 

 

 

4- DİL GELİŞİMİ VE İLETİŞİM


-Çocuklarda Dil Gelişimi

-Dil Gelişimi Aşamaları

-Çocuklarla Etkili İletişim Stratejileri ve Çocuklar Üzerindeki Etkisi
 

5- OYUN VE ÖĞRENME AKTİVİTELERİ

 

-Özgün Öğrenme Yöntemleri

-Oyun Temelli Öğrenme Stratejileri
-Çocuk Üzerinde Sanatın, Dramanın ve Fen Etkinliklerinin Etkileri


6- AİLELERLE ETKİLİ İLETİŞİM

 

-Ailelere Çocuk Gelişimi Konusunda Rehberlik

-Güvenli Ve Sağlıklı Okul Öncesi Çevre

-Sağlıklı Ve Destekleyici Sınıf Ortamı Oluşturma
-İlk Yardım

-Okul Öncesi Eğitimde Profesyonel Standartlar

Eğitimlerimiz, kişiye özel bir panel üzerinden sunulmaktadır. Seçtiğiniz eğitim uygulama türüne göre, 4K kalitesinde eğitim videoları, destekleyici dokümanlar ve canlı yayınlar içermektedir. İlgili eğitim uygulama türü hakkında daha fazla bilgi almak için eğitim danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.