TEMEL İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

750,00 600,00
SATIN AL

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, işyerlerinde çalışanların güvenliğini sağlamak ve iş sağlığı standartlarına uyumu teşvik etmek amacıyla düzenlenir. Bu eğitim, işçilere işyerindeki potansiyel riskleri tanımaları, tehlikelerle başa çıkmayı öğrenmeleri, güvenli çalışma uygulamalarını anlamaları ve iş sağlığı güvenliği kurallarına uygun bir şekilde hareket etmeleri için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, iş kazalarını önlemek, meslek hastalıklarını azaltmak ve genel olarak işyerlerinde sağlıklı ve güvenli bir çalışma ortamını teşvik etmek üzere tasarlanmıştır.

Eğitim kapsamında, katılımcılar iş güvenliği yasaları ve yönetmelikleri, kişisel koruyucu donanımların kullanımı, acil durum planları, risk değerlendirmesi gibi konularda bilgi sahibi olurlar. Ayrıca, iş sağlığı ve güvenliği kültürünü oluşturarak çalışanların bilinçlenmesi, sorumluluk alması ve güvenli çalışma alışkanlıklarını benimsemesi teşvik edilir. Bu eğitim, işyerlerindeki güvenliği artırmak ve çalışanların sağlıklarını korumak adına önemli bir adımdır.

Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi’mize;
-Kalite Yönetimi Profesyonelleri,
-Şirket Yöneticileri ve Liderleri,
-İç Tetkikçiler,
-Proje Yöneticileri ve Takım Liderleri,
-Kalite Güvence ve Kalite Kontrol Personeli,
-Sürekli İyileştirme Uzmanları,
-Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler,
-Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri,
-Mühendisler,
-Mühendislik & Teknoloji Fakültesi Öğrencileri katılabilmektedir.

1. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği ile ilgili temel yasal düzenlemeleri kavramalarını sağlar.
  2. Katılımcılar, işyerindeki potansiyel tehlikeleri tanıma ve bu tehlikeleri değerlendirme becerilerini geliştirirler.
  3. Eğitim, katılımcılara kişisel koruyucu donanımların doğru kullanımını öğreterek güvenli çalışma alışkanlıkları kazandırır.
  4. İşyerindeki acil durumlara karşı doğru tepki verme ve ilk yardım bilgisi kazanma yeteneği edinilir.
  5. Yangın güvenliği konularında bilgi sahibi olma ve temel yangın söndürme becerilerini öğrenme.
  6. İşyerinde doğru ergonomik uygulamaları anlama ve postür bilinci geliştirme.
  7. Katılımcılar, işyerinde kullanılan kimyasalların güvenli bir şekilde yönetilmesi ve kontrolü konusunda bilgi sahibi olurlar.
  8. İş kazalarını öngörebilme ve önleme stratejileri geliştirme yeteneği.
  9. Katılımcılar, işyerinde temiz ve düzenli bir çalışma ortamının önemini kavrar ve bu konuda bilinçlenirler.
  10. Temel İş Sağlığı ve Güvenliği Eğitimi, katılımcılara iş sağlığı ve güvenliği kültürünü oluşturma ve sürdürme konusunda bilinç kazandırır.

1- İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YASALARI VE STANDARTLARI

-İş Sağlığı Ve Güvenliği İle İlgili Temel Yasal Düzenlemeler Ve Ulusal Standartlar

2- RİSK DEĞERLENDİRMESİ VE TEHLİKE ANALİZİ

-İşyerindeki Potansiyel Tehlikelerin Tanımlanması Ve Risk Değerlendirmesi Yapma Becerileri