ÜSTÜN VE ÖZEL YETENEKLİLERDE GELİŞİM EĞİTİMİ

PSİKOLOJİ VE DANIŞMANLIK EĞİTİMLERİ

Üstün ve Özel Yeteneklilerde Gelişim Eğitimi, üstün zekalı veya özel yeteneklere sahip bireylerin eğitim ve gelişim ihtiyaçlarını karşılamaya destek sağlamayı amaçlayan özel bir eğitim programıdır. Bu eğitim, bu benzersiz bireylerin ihtiyaçlarına ve potansiyellerine uygun bir şekilde destek sağlamayı hedeflemektedir.
     Üstün ve Özel Yeteneklilerde Gelişim Eğitimi’mizde; yetenekli çocuklarımızı tanılama ve değerlendirme sürecini, bireyselleştirilmiş eğitim planlarının aşamalarını ve nasıl hazırlandığını, farklı bakış açısı ve eleştirel düşünme becerileriyle beraber sosyal ve duygusal gelişimlerinin nasıl ve hangi yöntemlerle desteklenebileceğini detaylarıyla öğreneceksiniz.

Üstün ve Özel Yeteneklilerde Gelişim Eğitimi’mize;
-İlgili bölümlerin mezun/öğrencileri,
-Psikolojik Danışmanlar,
-Psikologlar,
-Aile Danışmanları,
-Eğitim Ve Gelişim Alanında Çalışan Profesyoneller,
-Çocuk Gelişimi Mezunları,
-Psikiyatristler,
-Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik mesleğini icra edenler,
-kişisel ve mesleki gelişimine katkı sağlamak isteyenler bu eğitime katılabilmektedir.

1- Üstün yeteneklerin ve özel yeteneklerin ne olduğunu ve bu kavramların nasıl tanımlandığını öğreneceksiniz.
2- Üstün yetenekli ve özel yetenekli çocukların fiziksel, zihinsel ve duygusal gelişimini anlayacaksınız.
3- Üstün yeteneklerin tanılanması ve özel yetenekli çocukların belirlenmesi için kullanılan yöntemleri öğreneceksiniz.
4- Üstün ve özel yetenekli çocukların eğitimi ve desteklenmesi için farklı eğitim modellerini ve yaklaşımlarını inceleyeceksiniz.
5- Üstün ve özel yetenekli çocuklar için bireyselleştirilmiş eğitim planları oluşturmayı öğrenecek ve uygulama becerileri kazanacaksınız.
6- Özel yetenekli çocuklar için öğrenme ve öğretme tekniklerini öğrenecek, öğrencilerin güçlü yanlarını nasıl vurgulayabileceğinizi öğreneceksiniz.
7- Üstün yetenekli çocukların duygusal ve sosyal ihtiyaçlarına nasıl yanıt verileceğini öğreneceksiniz.
8- Özel yetenekli çocukların ilgi alanlarını tanıyacak ve bu yetenekleri nasıl destekleyebileceğinizi öğreneceksiniz.
9- Ailelerle işbirliği yapma becerilerini geliştirerek bu konu hakkında ailelere nasıl rehberlik sağlayabileceğinizi öğreneceksiniz.
10- Sınıf ortamını ve eğitim materyallerini üstün ve özel yetenekli çocukların ihtiyaçlarına uygun şekilde tasarlamayı öğreneceksiniz.

1- ÜSTÜN VE ÖZEL YETENEKLİLERİN TANIMI VE ÖNEMİ

-Üstün ve Özel Yetenekli Çocukların Tanılanması