ZOR HASTALAR İLE İLETİŞİM EĞİTİMİ

SAĞLIK EĞİTİMLERİ
2.300,00 1.800,00
SATIN AL

Zor Hastalar İle İletişim Eğitimi; sağlık profesyonellerine, özellikle zorlu veya talepkar hastalarla daha etkili ve empatik bir iletişim kurma becerilerini geliştirmeyi hedefleyen bir eğitim programıdır. Zor hastalar, çeşitli nedenlerle sağlık hizmeti sağlayıcılarıyla iletişim sırasında farklı zorluklar ortaya koyabilmektedirler. Bu zorluklar; hasta taleplerinin karmaşıklığı, duygusal tepkiler, güvensizlik veya iletişim engelleri gibi çeşitli faktörlerden kaynaklanabilmektedir.
     Zor Hastalar İle İletişim Eğitimi’mizde; iletişimin tanımını ve etkili bir iletişimde olması gereken temel hususları, hastaların duygusal ihtiyaçlarını anlamayı ve empatik bir şekilde nasıl yaklaşılması gerektiğini, etkili dinleyebilme becerilerini, zorlu hastalarla kurulan iletişim esnasında nasıl sakin ve kontrollü kalınacağını, zor hastaların taleplerini nasıl anlayabileceğinizi ve sorunları nasıl çözebileceğinizi detaylarıyla öğreneceksiniz.

Zor Hastalar İle İletişim Eğitimi’mize;
-İlgili bölümlerin mezunları ve öğrencileri,
-Doktorlar,
-Psikoloji alanında çalışan bireyler,
-Hemşireler,
-İletişim becerilerini geliştirmek isteyen diğer Sağlık Hizmeti Çalışanları,
-Sağlık Alanı Öğrencileri,
-sağlık personelinin iletişim becerilerini artırmak ve hastaların memnuniyetini sağlamayı hedefleyen sağlık hizmeti yöneticileri bu eğitime katılabilmektedir

1- İlk olarak, zor hastaların kimler olduğunu ve bu kategorideki hastaların özelliklerini anlayacaksınız. Zorluklarını anlamak, daha etkili bir iletişim kurmanıza yardımcı olacaktır.
2- Zor hastaların hissettiklerini anlamak ve empati kurmak önemlidir. Bu eğitimde, hastaların bakış açılarını anlama ve empati yapma becerilerinizi geliştireceksiniz.
3- İletişim becerilerini geliştirmek, zor hastalarla daha iyi anlaşmanıza yardımcı olur. Aktif dinleme, açık iletişim, soru sorma ve geri bildirim verme gibi becerileri öğreneceksiniz.
4- Zor hastalar genellikle öfkeli veya stresli olabilirler. Bu eğitimde, hasta tarafından gelen öfkeyi ve stresi nasıl yöneteceğinizi öğreneceksiniz.
5- Zor hastalarla iletişim sırasında sakin ve sabırlı olma yeteneğinizi geliştireceksiniz.
6- Diğer sağlık profesyonelleri ve ekip üyeleri ile işbirliği yapma becerilerini geliştireceksiniz.
7- Sağlık etiği ve hasta mahremiyeti konularını öğreneceksiniz.
8- Gerçek vakaların incelenmesi ve rol oyunları ile pratik yapma fırsatı bulabileceksiniz. Bu, teorik bilgilerin uygulamaya dönüştürülmesine yardımcı olacaktır.
9- Zor hastalarla çalışmak stresli olabilmektedir. Bu nedenle, kişisel iyi olma ve öz bakım stratejilerini öğreneceksiniz.

1- ZOR HASTALARIN TANIMI

-Zor Hastaların Kimler Olduğu Ve Bu Kategorideki Hastaların Çeşitleri