RİSK TABANLI PROSES YÖNETİMİ EĞİTİMİ

Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi’nin temel amacı, katılımcılara risk yönetimi esasları çerçevesinde proseslerin ele alınmasıdır. Risk tabanlı proses yönetiminin gereksinimlerini ve uygulama yöntemlerini öğreterek kuruluşlarda etkili bir risk tabanlı proses yönetimini yapılandırma ve sürdürme becerilerini kazandırmaktır. Bu eğitim, riskleri ele alma anlayışına dayalı olarak proseslerin yönetim mantığını anlama, uygulama ve geliştirme üzerine odaklanarak katılımcılara bu konunun temel prensipleriyle uyumlu bir şekilde çalışma yeteneği sağlar.

Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi kapsamında, katılımcılar riskler ve önlemlerini anlamak, proseslerde hedeflere ulaşmak için riskleri ortadan kaldırmaya veya azaltmaya yönelik deneyim kazanmak amacıyla gerekli beceri ve bilgileri kazanır.

Risk Tabanlı Proses Yönetimi Eğitimi’mize;
-Kalite Yönetimi Profesyonelleri,
-İç Tetkikçiler, Kalite Yönetim Personeli,
-Sürekli İyileştirme Uzmanları,
-Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler,
-Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri,
-Mühendisler,
-Geleceğine Yatırım Yapmak İsteyen Tüm Üniversite Öğrencileri
ve bu konuda kişisel/mesleki gelişimine katkı sağlamak isteyenler katılabilmektedir.

1. Katılımcılar, proseslerde, risk yönetiminin önemini anlarlar.
  2. Organizasyonlarında etkili biçimde riskleri ele alma, yönetme ve analiz etme yeteneği kazanırlar.
  3. Prosesleri risk tabanlı değerlendirme konusunda beceri geliştirirler.
  4. Proses yönetimi konusunda daha profesyonel bir anlayışa doğru adım atmış olurlar.
  5. Yönetim sistemlerinde risk tabanlı proses yönetimi konusunda farkındalık kazanırlar.

EĞİTİMİN İÇERİĞİ

-Yönetim Sistemlerinde Risk Faktörleri
-Risk Yönetim Prosesinin Anlaşılması
-Konu İle İlgili Terimler, Tanımlar