MASAL ANLATICILIĞI VE ÇOCUK RESİM ANALİZİ EĞİTMEN EĞİTİMİ

EĞİTMEN VE UYGULAYICI EĞİTİMLERİ
   5

Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Eğitmen Eğitimi, katılımcılara masal anlatıcılığı ve çocuk resim analizi konularında derinlemesine bilgi kazandırmayı ve bu konularda yetkinleşmelerini sağlamayı amaçlar. Bu eğitim programı, katılımcılara masal anlatımının önemi, masal türleri, anlatım teknikleri ve masalın çocuk gelişimine olan etkileri gibi konularda kapsamlı bir anlayış sunar. Aynı zamanda, çocuk resimlerinin analizi konusunda da bilgi ve beceri kazandırmayı hedefler, çocukların resimlerinden çıkarsanabilecek duygusal, bilişsel ve sosyal ipuçlarına odaklanır. Bu eğitim, katılımcıları çocuklarla etkileşimde bulunma, onları anlama ve onlara yönlendirici bir şekilde rehberlik etme konusunda yetkinleştirmeyi amaçlar.

Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Eğitmen Eğitimi, katılımcılara geniş bir perspektif sunarak masal anlatıcılığı ve çocuk resim analizi konularında uzmanlaşmalarını amaçlar. Eğitimin kapsamında, masal anlatıcılığının temel ilkeleri, masal türleri ve anlatım teknikleri ele alınır. Ayrıca, masal anlatıcılığının çocuk gelişimi ve dil becerilerine olan etkisi üzerine detaylı bir çalışma sunulur. Eğitim aynı zamanda çocukların resimlerini anlama ve yorumlama becerilerini geliştirmek üzere çocuk resim analizine odaklanır. Çocukların resimlerindeki duygusal ifadeler, bilişsel gelişim ipuçları ve sosyal bağlamın incelenmesiyle katılımcılar, çocukların dünyasını daha derinlemesine anlama ve bu anlayışı eğitim ortamlarında etkili bir şekilde kullanma becerisi kazanırlar. Eğitim, teorik bilgilerin yanı sıra interaktif atölye çalışmaları ve uygulamalı egzersizler içererek katılımcıların öğrenmeyi deneyimlemelerine olanak tanır. Bu sayede, katılımcılar masal anlatıcılığı ve çocuk resim analizi alanında nitelikli eğitmenler olarak yetişirler.

Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi Eğitmen Eğitimi’mizde;
-Eğitimciler ve Öğretmenler,
-Çocuk Gelişimi ve Eğitimi Uzmanları,
-Kütüphaneciler ve Okul Yöneticileri,
-Anaokulu Öğretmenleri,
-Sanat Eğitimi Alanında Çalışanlar,
-Ebeveynler ve Bakıcılar,
-Çocuk Edebiyatı ve Sanat Meraklıları,
-Oyun ve Drama Eğitmenleri,
-Eğitim Teknolojisi Uzmanları İlgilileri katılabilmektedir.

1- Eğitim programı katılımcıları, çocuklara uygun ve etkili masallar anlatma becerilerini geliştirmiş olacaklardır.
2- Katılımcılar, çocukların duygusal ve bilişsel ihtiyaçlarını anlama konusunda daha bilinçli olacaklardır.
3- Eğitim programı, katılımcılara çocukların resimlerini analiz etme ve çocukların duygusal durumlarını resimler aracılığıyla anlama yeteneklerini artıracaklardır.
4- Program katılımcıları, çocuklarla etkili iletişim kurma ve onların duygusal ifadelerini anlama konusunda beceriler kazanabileceklerdir.
5- Masal anlatıcılığı ve çocuk resim analizi, katılımcıların yaratıcılıklarını ve hayal güçlerini geliştirebileceklerdir.
6- Program, katılımcılara grup içinde etkili iletişim becerileri kazandırmasına istinaden böylece eğitmen olarak çocuk gruplarıyla daha iyi etkileşim kurabileceklerdir.
7- Eğitim programı, çocuk gelişimi konusunda temel bilgiler sunarak katılımcıların bilgi düzeyini artıracaklardır.
8- Masal anlatıcılığı ve resim analizi, katılımcıların çocukların duygusal dünyasını anlamalarına ve empati geliştirmelerine yardımcı olacaktır.
9- Program, katılımcılara çocuklarla çalışırken kullanabilecekleri etkili eğitim stratejileri öğreteceklerdir.
10- Katılımcılar, çocukların gelişimini değerlendirme konusunda daha yetkin olacaklardır.

1- MASAL ANLATICILIĞI TEMELLERİ

-Masal Anlatıcılığının Tanımı, Tarihi, Önemi ve Temel Kavramlar

2- MASAL TÜRLERİ VE ANLATIM TEKNİKLERİ

-Efsane, Hikâye, Masal Gibi Farklı Masal Türleri ve Bu Türleri Etkili Bir Şekilde Anlatma Teknikleri

-Masal Anlatıcılığının Çocuk Gelişimi Üzerindeki Etkileri, Farklı Yaş Gruplarına Uygun Masal Anlatma Stratejileri

-Çocuklarla Etkileşimde Bulunma, Sorular Sorma ve Katılımlarını Teşvik Etme Teknikleri

3- MASAL ANLATICILIĞI VE DİL GELİŞİMİ

-Masal Anlatıcılığının Çocukların Dil Becerilerini Destekleme Stratejileri

-Ses Tonu, Vurgu, Tempo Gibi Ses ve Ton Kontrolü Becerileri

4- ÇOCUK RESİM ANALİZİ TEMELLERİ

-Çocuk Resimlerinin Anlaşılması ve Yorumlanması İçin Temel Prensipler

-Çocuk Resimlerinde Duygusal İfade ve Bilişsel Gelişim Aşamalarının Analizi

-Resimlerde Sıklıkla Görülen Temaların İncelenmesi ve Çözümlemesi

5- EĞİTİM MATERYALİ GELİŞTİRME

-Masal Anlatıcılığı ve Çocuk Resim Analizi İçin Etkili Eğitim Materyalleri Tasarlama Becerileri

-Masal Anlatıcılığında ve Çocuk Resim Analizinde Teknolojinin Etkili Bir Şekilde Kullanımı

Eğitimlerimiz, kişiye özel bir panel üzerinden sunulmaktadır. Seçtiğiniz eğitim uygulama türüne göre, 4K kalitesinde eğitim videoları, destekleyici dokümanlar ve canlı yayınlar içermektedir. İlgili eğitim uygulama türü hakkında daha fazla bilgi almak için eğitim danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.