GÖRSEL ZEKA OYUNLARI EĞİTİCİ EĞİTİMİ

PSİKOLOJİ VE DANIŞMANLIK EĞİTİMLERİ

Görsel Zeka Oyunları Eğitici Eğitimi, eğitmenlere veya öğretmenlere eğitim vererek, özellikle çocuklar ve gençler için görsel zeka oyunlarını kullanarak yeteneklerini geliştirmelerine yardımcı olan bir eğitim programıdır. Bu tür eğitimler, eğitimcilerin öğrencilerin görsel zeka, mantık, problem çözme becerilerini geliştirmelerine katkıda bulunabilecek oyunları etkili bir şekilde kullanmalarını sağlar. Görsel Zeka Oyunları Eğitici Eğitimi’mizde; görsel zeka oyunlarının tanımını ve bunların eğitimdeki yerini, oyunların nasıl seçilmesi gerektiğini, oyunların eğitimle entegrasyonunu, öğrencilerin oyunların sonundaki sonuçlara göre nasıl değerlendirildiğini ve bu oyunları eğlenceli hale getirerek öğrencileri nasıl motive edebileceğini detaylarıyla öğreneceksiniz.

Görsel Zeka Oyunları Eğitici Eğitimi’mize; İlkokul, ortaokul, lise veya üniversite düzeyindeki Öğretmenler, Eğitim Danışmanları Veya Rehberlik Uzmanları, Pedagoglar, Okul Yöneticileri, Eğitim Ve Gelişim Alanında Çalışan Profesyoneller, Eğitimde Yeni Yaklaşımlar Ve Teknikler Araştıran Veya Öğrenme Tasarımı Alanında Çalışan Bireyler ve çocuklarının gelişimine katkı sağlamak isteyen ebeveynler bu eğitime katılabilmektedir.

1- Görsel zeka oyunlarının ne olduğunu, neden önemli olduğunu ve çocuk gelişimine nasıl katkı sağladığını öğreneceksiniz.
2- Farklı yaş gruplarına ve gelişim seviyelerine uygun görsel zeka oyunlarını seçme ve tasarlama becerileri kazanacaksınız.
3- Görsel zeka oyunları için gerekli materyallerin nasıl hazırlanacağını ve kaynakların nasıl bulunacağını öğreneceksiniz.
4- Görsel zeka oyunlarını çocuklara nasıl etkili bir şekilde öğreteceğinizi ve yönlendireceğinizi öğreneceksiniz.
5- Görsel zeka oyunlarını; eğitim ve öğrenme hedeflerine nasıl entegre edeceğinizi öğrenecek ve planlama yapabileceksiniz.
6- Çocukların görsel dikkatlerini nasıl geliştirebileceğinizi ve görsel algılarını nasıl güçlendirebileceğinizi öğreneceksiniz.
7- Çocukların problem çözme yeteneklerini desteklemek için görsel zeka oyunlarını nasıl kullanacağınızı öğreneceksiniz.
8- Görsel zeka oyunlarının özgünlüğü ve sanatsal ifadeyi nasıl teşvik edebileceğini keşfedeceksiniz.
9- Çocuklarla görsel zeka oyunları oynarken iletişim kurma ve işbirliği yapma becerilerinizi geliştireceksiniz.
10- Farklı yaş grupları, kültürler ve özel ihtiyaçlara sahip çocuklarla çalışırken nasıl davranmanız gerektiğini öğreneceksiniz.
11- Çocukların görsel zeka oyunlarındaki ilerlemesini nasıl izleyeceğinizi ve değerlendireceğinizi öğreneceksiniz.
12- Kendi görsel zeka oyunlarınızı ve eğitim materyalleri oluşturarak özgünlüğünüzü nasıl kullanabileceğinizi öğreneceksiniz.

1- GÖRSEL ZEKA OYUNLARINA GİRİŞ

-Görsel Zeka Oyunlarının Tanımı ve Önemi