ISO 9001:2015 KALİTE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitim’inin temel amacı, katılımcılara ISO 9001 standardının prensiplerini, gereksinimlerini ve uygulama yöntemlerini öğreterek kuruluşlarda etkili bir kalite yönetim sistemi kurma ve sürdürme becerilerini kazandırmaktır. Bu eğitim, kalite yönetimi konseptlerini anlama, uygulama ve yönetme süreçlerini geliştirme üzerine odaklanarak katılımcılara ISO 9001 standardının temel prensipleriyle uyumlu bir şekilde çalışma yeteneği sağlar. Aynı zamanda, risk tabanlı düşünce ve sürekli iyileştirme ilkelerini vurgulayarak katılımcıları, organizasyonlarında kalite performansını artırmak için stratejik bir yaklaşım benimsemeye teşvik eder.

ISO 9001:2015 KYS Eğitimi kapsamında, katılımcılar standardın gereksinimlerini anlamak, belgelendirme süreçlerini yönetmek, iç tetkikler gerçekleştirmek ve kuruluş içinde kalite bilincini artırmak için gerekli beceri ve bilgileri kazanır. Aynı zamanda süreç yaklaşımı, liderlik, müşteri memnuniyeti ve sürekli iyileştirme gibi konuları ele alarak katılımcılara ISO 9001 standardının organizasyonlarına sağladığı değeri anlama ve bu değeri artırma yeteneği kazandırır. Bu eğitim, katılımcılara kalite yönetim sistemlerini başarıyla uygulama ve sürdürme konusunda gerekli olan pratik bilgi ve becerileri kazandırarak organizasyonların sürdürülebilir başarılarına katkıda bulunmalarını hedefler.

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Eğitimi’mize;
-Kalite Yönetimi Profesyonelleri, Şirket Yöneticileri ve Liderleri,
-İç Tetkikçiler,
-Proje Yöneticileri ve Takım Liderleri,
-Kalite Güvence ve Kalite Kontrol Personeli,
-Sürekli İyileştirme Uzmanları,
-Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler,
-Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri,
-Mühendisler,
-Geleceklerine Yatırım Yapmak İsteyen Tüm Üniversite Öğrencileri
ve kişisel/mesleki gelişimine katkı sağlamak isteyenler katılabilmektedir.

1. Katılımcılar, ISO 9001:2015 standardının gereksinimlerini anlarlar.
  2. Organizasyonlarında etkili bir kalite yönetim sistemi kurma ve sürdürme yeteneği kazanırlar.
  3. İç tetkikler gerçekleştirme ve süreçleri değerlendirme konusunda beceri geliştirirler.
  4. Risk tabanlı düşünceyi benimseyerek organizasyon içinde olası riskleri tanıma ve yönetme yeteneği kazanırlar.
  5. ISO 9001 belgelendirme süreçlerini anlama ve yönetme yeteneği geliştirirler.
  6. Kalite yönetiminde liderlik yapma ve organizasyonu kalite odaklı yönetme konusunda yetkinlik kazanırlar.
  7. Müşteri memnuniyeti odaklı stratejiler geliştirme ve uygulama yeteneği geliştirirler.
  8. Sürekli iyileştirme prensiplerini benimseme ve organizasyon içinde bu stratejileri uygulama yeteneği kazanırlar.
  9. Belge ve kayıt yönetimi süreçlerini anlama ve uygulama yeteneği geliştirirler.
  10. ISO 9001 standartlarına uygun olarak etik kurallara bağlı kalma ve mesleki sorumluluklarını yerine getirme becerisi kazanırlar.

1-ISO 9001:2015 STANDARDININ TEMELLERİ

-Kalite Yönetim Sistemleri ve Standartlar Hakkında Genel Bilgi

-ISO 9001:2015 Standardının Temel Prensipleri ve Gereksinimleri

2-KALİTE YÖNETİMİ SİSTEMİ DOKÜMANTASYONU