ISO 19011 İÇ DENETÇİ(TETKİKÇİ) EĞİTİMİ

ISO 19011 İç Denetçi Eğitimi, katılımcılara etkili bir iç denetim sürecini anlama ve uygulama becerileri kazandırmayı amaçlar. Bu eğitim, ISO standartlarını uygulayan organizasyonlarda iç denetim süreçlerini yürütmek üzere yetkin iç denetçilerin yetiştirilmesini hedefler. Katılımcılara, iç denetimlerin amacını, önemini ve yönetim sistemlerinin etkinliğini değerlendirmek için kullanılan teknikleri anlama fırsatı sunar. Aynı zamanda, ISO 19011 standartlarına uygun olarak iç denetim programları oluşturabilme ve bu denetimleri başarıyla yönetebilme becerilerini geliştirmeyi hedefler. ISO 19011 İç Denetçi Eğitimi, geniş bir kapsama sahiptir ve katılımcılara bir dizi önemli konuyu içerir. Eğitim, iç denetim süreçlerinin planlanması, yürütülmesi, raporlanması ve izlenmesi gibi temel aşamalara odaklanır. Ayrıca, iç denetimde kullanılan yöntem ve tekniklerin yanı sıra, denetçilerin etkili iletişim becerilerini geliştirmelerine yardımcı olacak uygulamalı bilgileri içerir. Katılımcılar, ISO standartlarının gereklilikleri doğrultusunda iç denetimleri nasıl planlayacaklarını ve gerçekleştireceklerini öğrenirken, aynı zamanda denetim sonuçlarını objektif bir şekilde değerlendirme ve raporlama yeteneklerini de geliştirirler.

ISO 19011 İç Denetçi(Tetkikçi) Eğitimi’mize; Kalite Yönetimi Profesyonelleri, Şirket Yöneticileri ve Liderleri, İç Tetkikçiler, Proje Yöneticileri ve Takım Liderleri, Kalite Güvence ve Kalite Kontrol Personeli, Sürekli İyileştirme Uzmanları, Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler, Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri, Mühendisler, Mühendislik & Teknoloji Fakültesi Öğrencileri katılabilmektedir.

1. İç denetim süreçlerini planlama ve uygulama yeteneklerini geliştirerek, ISO standartlarına uygunluğu sağlarlar.
  2. Organizasyonel hedeflere ulaşmak için iç denetimlerin stratejik bir araç olarak nasıl kullanılacağını anlarlar.
  3. İç denetim programlarını etkili bir şekilde yönetme becerilerini kazanırlar.
  4. Denetim kapsamını belirleme ve risk tabanlı denetim stratejileri geliştirme yeteneklerini artırırlar.
  5. İç denetim ekiplerini oluşturma, liderlik etme ve yönetme becerilerini geliştirirler.
  6. İç denetimde kullanılan teknikleri ve araçları etkin bir şekilde uygulama yeteneklerini geliştirirler.
  7. Denetim süreçlerinde iletişim becerilerini güçlendirerek, etkili bir denetim raporu hazırlama yeteneklerini kazanırlar.
  8. Denetimlerin objektifliğini ve tarafsızlığını koruma stratejilerini anlarlar.
  9. İç denetim süreçlerini iyileştirme fırsatlarını tanır ve organizasyonun sürekli iyileştirme çabalarına katkıda bulunurlar.
  10. ISO 19011 standartlarına uygun olarak iç denetim faaliyetlerini yürütme konusunda yetkinliği artırarak, organizasyonlarına değer katarlar.

1- ISO STANDARTLARININ TEMEL İLKELERİ

-ISO 19011 Standardının Temel Prensipleri Ve İçeriğinin Anlatılması

-ISO Standartlarının Genel Yapısı Ve Uygulama Alanları

2- İÇ DENETİM KAVRAMLARI VE TEMEL TANIMLAR