ISO 45001:2018 İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

İş sağlığı ve güvenliği konusunda ISO 45001:2018 standardına uygun olarak verilen eğitimler, çalışanların sağlığını ve güvenliğini korumayı amaçlamaktadır. Bu eğitimler, işyerlerindeki potansiyel riskleri azaltmak, kazaları önlemek ve çalışanların güvenli bir ortamda çalışmalarını sağlamak için gerekli bilgi ve becerileri kazandırmayı hedefler. Ayrıca, bu eğitimler, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemi kurulmasına ve sürdürülmesine destek olur, bu da kuruluşların ilgili yasal düzenlemelere uyum sağlamasına yardımcı olur.

ISO 45001:2018 standardına uygun iş sağlığı ve güvenliği eğitimleri, çalışanların bilinçlenmesini, risklerle baş etme yeteneklerini arttırmayı ve iş yerlerinde güvenlik kültürünü güçlendirmeyi amaçlar. Bu eğitimler, sadece işyerindeki bireylerin değil, aynı zamanda işyeri yönetiminin de iş sağlığı ve güvenliği konusundaki sorumluluklarını anlamalarına yardımcı olur. Bu sayede, kazaların ve iş sağlığı sorunlarının minimize edilmesi ve etkili bir iş sağlığı ve güvenliği yönetim sisteminin oluşturulması sağlanır.

ISO 45001:2018 İş Sağlığı Ve Güvenliği Eğitimi’mize;
İSG ve Kalite Yönetimi Profesyonelleri,
-Şirket Yöneticileri ve Liderleri,
-İç Tetkikçiler,
-Proje Yöneticileri ve Takım Liderleri,
-Sürekli İyileştirme Uzmanları,
-Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler,
-Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri,
-Geleceklerine Yatırım Yapmak İsteyen Tüm Üniversite Öğrencileri katılabilmektedir.

1. Katılımcılar, iş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemlerini anlama yeteneğine sahip olacaklar. Bu, kuruluşun güvenli bir çalışma ortamı sağlamasına katkıda bulunacaktır.
  2. Eğitilen kişiler, işyerindeki riskleri belirleme ve değerlendirme becerilerini geliştirecekler. Bu, potansiyel tehlikelerin erken tespiti ve önleme önlemlerinin alınmasına olanak tanır.
  3. ISO 45001 standartlarına uyumun önemini anlayan katılımcılar, kuruluşlarının yasal düzenlemelere uygunluğunu sağlamak için gereken adımları atabilecekler.
  4. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi alan kişiler, acil durum planlarını oluşturma ve uygulama konusunda yetkinlik kazanacaklar. Bu, olası acil durumları etkili bir şekilde yönetme kapasitelerini artırır.
  5. Eğitim, katılımcılara iş kazalarının nedenlerini anlama ve bu kazaları önleme stratejileri geliştirme konusunda bilgi sağlar.
  6. İlgili taraflarla etkili iletişim kurabilme yeteneği, katılımcıların iş sağlığı ve güvenliği konularında işbirliği yapmalarına ve bilgi paylaşmalarına olanak tanır.
  7. İşyerindeki güvenlik kültürünü güçlendirmek amacıyla liderlik ve yönetim becerileri kazanma fırsatı sunar.
  8. Katılımcılar, çalışanların eğitim ve bilinçlendirme ihtiyaçlarını değerlendirme konusunda yetkinlik kazanacaklar.
  9. İş sağlığı ve güvenliği eğitimi, katılımcılara sürekli iyileştirme prensiplerini benimsemeleri için motivasyon sağlar.
  10. Eğitim, işyerindeki her seviyedeki personelin, iş sağlığı ve güvenliği konularında etkin bir şekilde katkıda bulunmalarını teşvik eder.

1- ISO 45001 STANDARTLARINA GİRİŞ

-Standardın Amacı, Kapsamı ve Temel Prensipleri Hakkında Genel Bir Bakış

2- İŞ SAĞLIĞI VE GÜVENLİĞİ YÖNETİM SİSTEMLERİ

-İSG'nin Temel Öğeleri ve İşleyişi