ISO 50001:2018 ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ TEMEL EĞİTİMİ

ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Eğitimi’nin temel amacı, katılımcılara ISO 50001 standardının prensiplerini, gereksinimlerini ve uygulama yöntemlerini öğreterek kuruluşlarda etkili bir enerji yönetim sistemi kurma ve sürdürme becerilerini kazandırmaktır.

ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Eğitimi kapsamında, katılımcılar standardın gereksinimlerini anlamak, belgelendirme süreçlerini yönetmek, iç tetkikler gerçekleştirmek ve kuruluş içinde sistem bilincini artırmak için gerekli beceri ve bilgileri kazanır.

Bu eğitim ile katılımcılar, ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemleri konusundaki öne çıkan kavramları ve yaklaşımları, ISO 50001:2018 standardının gerekliliklerini öğrenmiş olacaklar, sistemin yapılandırılması, uygulanması ve geliştirilmesi konusunda gerekli deneyime sahip olacaklardır.

Gerek özel gerekse kamu kurumlarında ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sisteminin kurulması, geliştirilmesi ve uygulanması aşamalarında sorumluluk alan ile ISO 50001 standart gereklilikleri konusunda bilgi sahibi olması gereken yöneticiler veya iş başvuru sürecindeki müracaatlarda avantajlı duruma geçmek isteyen kişiler bu eğitimden faydalanabilirler.

ISO 50001:2018 Enerji Yönetim Sistemi Eğitimi’mize;
-Şirket Yöneticileri ve Liderleri,
-İç Tetkikçiler,
-Proje Yöneticileri ve Takım Liderleri,
-Enerji Yönetim Temsilcileri,
-Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler,
-Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri,
-Mühendisler,
-Geleceğine Yatırım Yapmak İsteyen Tüm Üniversite Öğrencileri
ve kişisel/mesleki gelişimine katkı sağlamak isteyenler katılabilmektedir.

1. ISO 50001 standardının gereksinimlerini ve amaçlarını öğrenecekler.
  2. ISO 50001 standardının sağlayacağı faydalar hakkında bilgi sahibi olacaklar.
  3. Organizasyonlarında etkili bir enerji yönetim sistemi kurma ve sürdürme yeteneği kazanacaklar.
  4. ISO 50001 standardı ile ilgili belgelendirme süreçlerini anlama ve yönetme yeteneğine sahip olacaklar.
  5. ISO 50001 standardının yapısı, maddeleri ve şartlarını öğrenmiş olacaklar.
  6. İşletmelerdeki rutin iş akışının ISO 50001 standardı ile bağlantısını anlayacaklar.
  7. ISO 50001 standart gerekliliklerini kendi işlerinde etkin bir şekilde uygulayabilme becerisini kazanacaklar.
  8. Aynı zamanda ISO 50001 standartlarına uygun olarak etik kurallara bağlı kalma ve mesleki sorumluluklarını yerine getirme becerisini kazanacaklardır.
  1.

1- ISO 50001:2018 STANDARDININ TEMELLERİ

-ISO 50001:2018 EYS Temel Kavramları
-Enerji Yönetim Sistemleri ve Standartlar Hakkında Genel Bilgi
-Enerji yönetim sisteminin standart gereklilikleri,

2- ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİ DOKÜMANTASYONU

-Enerji Politikası, Prosedürler ve Talimatlar

-Belge Yönetimi ve Kayıt Tutma

3- ENERJİ YÖNETİM SİSTEMİNİN ÖNEMİ

-Enerji Yönetimi Neden Önemlidir?

-Enerji Yönetim Sisteminin Tüm Dünyada Yaygınlaşarak Önem Kazanması
-Enerji Yönetim Sisteminin Faydaları

-Enerjiyi Verimli Kullanmanın Yolları

4- ENERJİ İLE İLGİLİ YASAL MEVZUAT