ÇOCUKLAR İÇİN OYUN SAHNELEME EĞİTMEN EĞİTİMİ

EĞİTMEN VE UYGULAYICI EĞİTİMLERİ

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi, katılımcılara çocuklarla yaratıcı bir şekilde çalışma yetenekleri kazandırmayı hedefleyen kapsamlı bir programdır. Bu eğitim, katılımcıları çocuklarla drama ve oyun sahneleme konularında uzmanlaştırmak, öğrencilere yönelik etkili öğrenme ortamları oluşturmak ve çocukların yaratıcılığını, sosyal becerilerini ve duygusal zekalarını geliştirmek konularında yetkinleştirmek üzere tasarlanmıştır. Program, drama pedagojisinin temel prensipleri ve çocuk gelişimi ile ilgili bilgilerle başlayarak, katılımcılara farklı yaş gruplarına özel oyun sahneleme tekniklerini öğretir. Aynı zamanda, çocukların özgünlüklerini ve ifade biçimlerini destekleyen pedagojik stratejileri içerir. Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi, katılımcıları, eğlenceli ve eğitici drama aktivitelerini tasarlama, yönetme ve değerlendirme konularında donatırken, onların çocuklara yönelik öğrenme deneyimlerini zenginleştirmelerini sağlamak adına pratik beceriler kazandırır. Bu sayede, katılımcılar, çocuklarla etkileşimde bulunan yaratıcı ve özgün eğitmenler olarak yetişirler. Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi, katılımcılara çocuklarla etkili bir şekilde çalışabilmeleri için kapsamlı bir içeriği sunar. Programın kapsamı, drama pedagojisinin temel prensipleri, çocuk gelişimi ve oyun sahneleme teknikleri üzerine odaklanır. Katılımcılar, farklı yaş gruplarına uygun drama ve oyun sahneleme yöntemlerini öğrenirler. Eğitim, çocukların yaratıcılıklarını ve ifade yeteneklerini geliştirecek çeşitli oyun sahneleme teknikleri, karakter oluşturma ve hikâye anlatımını içerir. Ayrıca, eğitimciler çocuklarla çalışırken güvenli, destekleyici ve katılımcı öğrenme ortamları oluşturmak için gereken pedagojik stratejileri edinirler. Program aynı zamanda değerlendirme ve geri bildirim süreçlerini içererek, eğitmenlerin çocukların gelişimini izleme ve onlara uygun rehberlik sağlama becerilerini geliştirmelerine odaklanır. Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi, katılımcılara çocuklarla etkileşimde bulunurken yaratıcı drama ve oyun sahneleme araçlarını etkili bir şekilde kullanma yetenekleri kazandırarak, eğlenceli, öğretici ve etkileşimli öğrenme deneyimleri tasarlama becerilerini geliştirir.

Çocuklar İçin Oyun Sahneleme Eğitmen Eğitimi’mizde; Drama ve Sahne Sanatları Öğretmenleri, Çocuk Gelişimi Uzmanları, Anaokulu ve İlkokul Öğretmenleri, Çocuk Kitlesiyle Çalışan Sanat Eğitmenleri, Sosyal Hizmet Uzmanları, Çocuk Psikologları ve Rehberlik Uzmanları, Oyun Terapistleri, Çocuk Oyun ve Drama Atölye Yöneticileri, Okul Öncesi Eğitimcileri, Aile Danışmanları İlgilileri katılabilmektedir.

1- Katılımcılar, çocukların zihinsel, duygusal ve sosyal gelişimini anlamak için temel bilgilere sahip olacaklar.
2- Eğitimde, çocuklar için oyunun önemi vurgulanır ve oyunun çocukların gelişimine olan olumlu etkileri anlatılacaktır.
3- Katılımcılar, çocuklarla etkili iletişim kurma becerilerini geliştirirler ve oyun sahneleme aracılığıyla iletişimde nasıl başarılı olabileceklerini öğrenecekler.
4- Eğitim, çocukların duygusal zekâ ve empati gelişimine odaklanır, katılımcılar bu konuda bilgi sahibi olur ve çocuklarla duygusal bağ kurma becerilerini artıracaklardır.
5- Eğitim, çocukların özgünlüklerini ve hayal güçlerini desteklemek için oyun sahneleme tekniklerini içerecektir.
6- Katılımcılar, çocuklar arasında çıkabilecek sorunları çözmek ve yönetmek için pratik beceriler kazanacaklar.
7- Eğitim katılımcılara farklı yaş gruplarındaki çocuklarla çalışma ve farklı senaryolara uyum sağlama yeteneğini artıracaktır.
8- Katılımcılar, çocuklara uygun oyun senaryoları ve materyalleri oluşturarak etkili bir eğitim ortamı oluşturma konusunda beceri kazanacaklar.
9- Eğitim, katılımcılara etkili bir şekilde öğretme, rehberlik etme ve çocukları destekleme becerilerini geliştirme fırsatı sunacaktır.

1- DRAMA PEDAGOJİSİNİN TEMELLERİ

-Drama Eğitimi Temel Prensipleri, Yaklaşımları Ve Pedagojik Kuramlar

2- ÇOCUK GELİŞİMİ VE PSİKOLOJİSİ

-Farklı Yaş Gruplarındaki Çocukların Bilişsel, Duygusal Ve Sosyal Gelişim Özellikleri