MASAL VE HİKAYE ANLATICILIĞI EĞİTİMİ

PSİKOLOJİ VE DANIŞMANLIK EĞİTİMLERİ

Masallar, yüzyıllardan beri ağızdan ağıza kuşaktan kuşağa aktarılan, içinde gerçek dışı ögelerde bulunan, halkların ortak mirası olan anonim halk edebiyatı ürünüdür. Her millet kendi kültürüyle harmanlayarak masallar ve hikayeler oluşturur.
     Masal ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’nde hikaye ve masalın ne olduğunu, temel yapılarını ve türlerini öğrenecek, farklı kültürlerin masal ve hikayelerini örnek alarak etkili anlatım tekniklerini öğreneceksiniz.
     Bu eğitim ile hem masal ve hikaye anlatıcısı olacak hem de sanatı ve psikolojiyi kullanarak etkili anlatım tekniklerini öğrenmiş olacaksınız. Reklam ve pazarlama, sağlık, televizyon ve eğitim alanları masal ve hikaye anlatıcılığının kullanıldığı iş alanlarıdır. Ayrıca iş ve sosyal yaşantınızda da bu eğitimde öğrendiklerinizi kullanabilirsiniz.

Masal Ve Hikaye Anlatıcılığı Eğitimi’mize,
-Öğretmenler ve öğretmen adayları,
-Ebeveynler,
-Öğrenciler,
-Okul öncesi öğretmenleri ve sınıf öğretmenleri,
-Çocuk bakıcıları,
-Hikayenin ve anlatmanın gücüne inanan ve anlatmayı seven, konuya ilgi duyan herkes katılabilmektedir.

1- Masal ve hikaye anlatımının temel sanatsal ilkelerini öğrenerek anlatımın özünü ve etkisini anlayacaksınız.
2- Hangi türde hikayelerin hangi amaçlarla kullanılacağını ve hangi hikayenin hangi kitleye uygun olduğunu seçme becerilerinizi geliştireceksiniz.
3- Sesinizi ve ses tonunuzu nasıl kullanacağınızı öğrenerek hikayenin atmosferini ve duygusal etkisini arttırabileceksiniz.
4- Bedensel dilin ve jestlerin hikaye anlatımındaki rolünü anlayacak, aktif bir şekilde kullanımını öğrenerek hikayenin canlılığını ve anlamını arttırabileceksiniz.
5- Masal& Hikaye anlatma tekniklerini öğrenerek hikayenin akışını ve etkileyiciliğini arttıracaksınız.
6- Masal& Hikayelerdeki karakterleri nasıl canlandıracağınızı ve onların seslerini ve kişiliklerini nasıl yaratacağınızı öğreneceksiniz.
7- Masalların önemli noktalarını ve vurgularını nasıl yapacağınızı öğreneceksiniz.
8- Masal anlatma pratiği yaparak anlatma becerilerinizi geliştirebilecek ve hikayeleri daha etkili bir şekilde iletebileceksiniz.
9- Dinleyici kitlesine nasıl uyum sağlayacağınızı ve onların ilgisini nasıl çekeceğinizi öğreneceksiniz.
10- Masal& Hikayeleri farklı yaş gruplarına ve dinleyici profillerine nasıl uyarlamanız gerektiğini öğreneceksiniz.
11- Hikaye anlatırken güvenlik ve etik kuralları hakkında bilgi edineceksiniz, bu özellikle çocuk dinleyiciler için önemlidir.

1- GİRİŞ VE TEMEL İLKELER

-Müzik Ve Ses Efektlerinin Masal& Hikaye Anlatımında Kullanılması
-Atmosfer Yaratma Ve Duygusal Katmanlar Eklemek İçin Ses Kullanımı

12- MASAL &HİKAYE ANLATICILIĞINDA İLERLEME