DİKKAT EKSİKLİĞİ VE HİPERAKTİVİTE BOZUKLUĞU EĞİTİMİ

PSİKOLOJİ VE DANIŞMANLIK EĞİTİMLERİ
2.550,00 2.050,00
SATIN AL

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu (DEHB) Eğitimi, bireylerin bu durumu daha iyi anlamalarını ve etkili başa çıkma stratejileri geliştirmelerini amaçlayan bir eğitim programıdır. DEHB, dikkat sürekliliği, odaklanma güçlükleri, dürtüsellik ve hiperaktivite gibi belirtilerle karakterize edilen bir nörogelişimsel bozukluktur. Bu eğitim, hem bireylerin kendilerinin hem de çevrelerindeki kişilerin DEHB'yi anlamalarına yardımcı olmak üzere tasarlanmıştır. Eğitimin amacı, katılımcılara DEHB'nin nedenlerini, belirtilerini ve etkilerini detaylı bir şekilde açıklamak, bireylerin günlük yaşantılarında karşılaştıkları zorlukları anlamalarına yardımcı olmak ve bu zorluklarla baş etme stratejilerini öğretmektir. Program, dikkat eksikliği, hiperaktiviteye yönelik bilişsel, davranışsal ve duygusal stratejileri içerir. Bu stratejiler, bireylerin öğrenme, çalışma, sosyal ilişkiler ve kişisel gelişim alanlarında daha etkili olmalarına yardımcı olmayı hedefler. DEHB Eğitimi aynı zamanda aileler, eğitimciler ve diğer ilgili profesyoneller için de destekleyici bilgiler içerir. Böylece, DEHB'ye sahip bireylerle daha etkili bir iletişim kurma, onları anlama ve destekleme becerileri geliştirilir. Bu kapsamlı eğitim, DEHB'nin etkilerini azaltma ve bireylerin yaşamlarını daha etkili bir şekilde yönetmelerine katkıda bulunma amacını taşır.

Dikkat Eksikliği ve Hiperaktivite Bozukluğu Eğitimi’mize; Eğitimciler ve Pedagoglar, Eğitim ve Sağlık Sektöründe Çalışan Profesyoneller, DEHB ile başa çıkmak isteyen öğrenciler ve onlara rehberlik eden öğretmenler, DEHB'yi daha iyi anlamak ve bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen herkes katılabilmektedir.

1- DEHB'nin ne olduğunu anlayarak, temel belirtilerini tanıma becerisi kazanacaksınız.
2- DEHB'nin olası nedenleri ve etkileyen risk faktörleri hakkında bilgi edineceksiniz.
3- DEHB tanısının nasıl konulduğunu ve bu süreçte kullanılan değerlendirme yöntemlerini öğreneceksiniz.
4- DEHB'nin eğitim süreçlerini nasıl etkilediğini anlayarak, eğitim stratejileri geliştirme becerisi kazanacaksınız.
5- DEHB'nin sosyal ilişkiler üzerindeki etkilerini anlama ve bu alandaki zorluklarla başa çıkma stratejilerini öğreneceksiniz.
6- DEHB'nin iş performansı üzerindeki etkilerini değerlendirme ve iş ortamında başarılı olma stratejilerini geliştirebileceksiniz.
7- DEHB'nin duygusal sağlık üzerindeki etkilerini değerlendirme ve duygusal dengeyi koruma stratejilerini öğreneceksiniz.

DEHB TANIMI VE BELİRTİLERİ

-DEHB Nedir?

-DEHB'nin Belirtileri Ve Tipleri Nelerdir?

-Tanı Süreci Ve Uzmanlık Alanları.

DEHB'NİN NEDENLERİ VE RİSK FAKTÖRLERİ

-Genetik Faktörler