ISO 22000:2018 GIDA GÜVENLİĞİ EĞİTİMİ

ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Eğitimi, katılımcılara gıda güvenliği yönetim sistemi uygulamalarını anlama ve uygulama yetenekleri kazandırmayı amaçlar. Bu eğitim, ISO 22000 standardının gereksinimlerini anlama, uygulama ve sürdürme becerilerini geliştirmeyi hedefler. ISO 22000, gıda zinciri boyunca güvenliği sağlamak için uygun bir çerçeve sunar ve bu eğitim, katılımcıların gıda güvenliği konusundaki en iyi uygulamalara uygun olarak bir güvenlik yönetim sistemi oluşturabilmeleri için gerekli bilgi ve becerileri edinmelerini sağlar. Ayrıca, katılımcılar, gıda güvenliği tehlikelerini analiz etme, kontrol etme ve izleme yeteneklerini geliştirirken, sürekli iyileştirme prensipleri çerçevesinde gıda güvenliği performansını artırmayı öğrenirler. ISO 22000 Gıda Güvenliği Eğitimi kapsamında, gıda işletmelerinde güvenliği sağlamak ve tüketicileri korumak için gıda güvenliği politikalarını oluşturma, belgeleme ve uygulama becerileri ele alınır. Ayrıca, gıda güvenliği yönetim sistemini sürekli gözden geçirme ve iyileştirme yetenekleri kazandırarak, organizasyonların dinamik gıda güvenliği ihtiyaçlarına uygun bir şekilde adapte olmalarını sağlamak amaçlanır. Bu eğitim, gıda endüstrisinde faaliyet gösteren profesyonellerin ve gıda güvenliği ile ilgili sorumlulukları olan diğer bireylerin, ISO 22000 standardının gereksinimleriyle uyumlu bir şekilde gıda güvenliği sistemlerini etkin bir şekilde yönetmelerine yardımcı olur.

ISO 22000:2018 Gıda Güvenliği Eğitimi’mize; Kalite Yönetimi Profesyonelleri, Şirket Yöneticileri ve Liderleri, İç Tetkikçiler, Proje Yöneticileri ve Takım Liderleri, Kalite Güvence ve Kalite Kontrol Personeli, Sürekli İyileştirme Uzmanları, Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler, Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri, Mühendisler, Mühendislik & Teknoloji Fakültesi Öğrencileri katılabilmektedir.

1. Gıda güvenliği standartlarının temel ilkelerini kavrayarak, güvenli gıda üretimi ve dağıtımı için gereken çerçeveyi anlamış olacaksınız.
  2. ISO 22000 standardına uygun bir şekilde, organizasyonunuz için etkili bir gıda güvenliği yönetim sistemi oluşturma yeteneklerini geliştireceksiniz.
  3. Gıda güvenliği tehlikelerini belirleyerek, analiz edip bu tehlikelerle başa çıkma stratejileri geliştirme becerilerini edineceksiniz.
  4. Gıda güvenliği politikalarını belirleyebilme ve bu politikalar doğrultusunda organizasyon içinde hedefler koyma yeteneğinizi artırırsınız.
  5. Gıda güvenliği yönetim sistemini etkili bir şekilde belgeleyerek, organizasyon içinde şeffaf bir yapı oluşturma yeteneği kazanırsınız.
  6. Gıda güvenliği denetimlerini planlama ve uygulama becerileri ile organizasyon içinde sürekli bir denetim ve kontrol sağlama yeteneğini geliştirirsiniz.
  7. Gıda güvenliği performansını izleme ve ölçme faaliyetlerini gerçekleştirerek, sürekli iyileştirme stratejileri oluşturma yeteneğinizi artırırsınız.
  8. Gıda güvenliği acil durumlarına karşı etkili tepki planları oluşturabilme yeteneği kazanırsınız.
  9. Gıda güvenliği ile ilgili personel eğitim programları oluşturarak, organizasyon içinde gıda güvenliği farkındalığını artırma yeteneğini geliştirirsiniz.
  10. ISO 22000 standartlarına uygun olarak, organizasyon içinde sürekli iyileştirme kültürünü teşvik etme ve uygulama yeteneğini artırırsınız.

1- GIDA GÜVENLİĞİ TEMEL KAVRAMLARI

-Gıda Güvenliği Tanımları, Temel Prensipler Ve Standartlara Genel Bir Giriş

2- ISO 22000:2018 STANDARTININ GENEL BAKIŞI

-ISO 22000 Standartının Ana Başlıkları Ve Organizasyonlara Sağladığı Çerçeve