ISO 14001:2015 ÇEVRE YÖNETİM SİSTEMİ EĞİTİMİ

ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi’nin temel amacı, katılımcılara ISO 14001 standardının prensiplerini, gereksinimlerini ve uygulama yöntemlerini öğreterek organizasyonlarda çevre performansını değerlendirme, izleme ve iyileştirme yeteneklerini kazandırmaktır. Bu eğitim, çevre yönetimi konseptlerini anlamak, etkili bir çevre yönetim sistemi kurmak ve sürdürmek için gereken bilgi ve becerileri sağlamayı hedefler. Ayrıca, sürdürülebilirlik ilkelerini vurgular ve katılımcılara çevre üzerindeki etkileri azaltma, yasal uyumluluğu sağlama ve paydaşların beklentilerine uygun bir şekilde hareket etme stratejilerini öğretir. ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi, çeşitli sektörlerden gelen profesyonelleri ve çevresel performansı iyileştirmek isteyen organizasyonları kapsar. Eğitim kapsamında, katılımcılar çevre yönetim sistemi belgelendirmesi, çevresel etkilerin değerlendirilmesi, yasal uyumluluk sağlama ve sürdürülebilir çevre stratejileri oluşturma konularında bilgi sahibi olurlar.

ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi Eğitimi’mize; Kalite Yönetimi Profesyonelleri, Şirket Yöneticileri ve Liderleri, İç Tetkikçiler, Proje Yöneticileri ve Takım Liderleri, Kalite Güvence ve Kalite Kontrol Personeli, Sürekli İyileştirme Uzmanları, Denetçiler ve Belgelendirme Kuruluşlarından Gelenler, Tedarik Zinciri ve Satın Alma Profesyonelleri, Mühendisler, Mühendislik & Teknoloji Fakültesi Öğrencileri ve kişisel/mesleki gelişimine katkı sağlamak isteyen herkes katılabilmektedir.

1. ISO 14001:2015 standartlarının temel prensipleri ve çevre yönetimi kavramları hakkında bilgi sahibi olmayı sağlar.
  2. Organizasyon içindeki çevresel risk ve fırsatları tanıma ve değerlendirme yeteneği kazandırır.
  3. Çevresel performansı izleme ve değerlendirme süreçlerini anlamayı amaçlar.
  4. İlgili çevre mevzuatı ve yasal gereksinimleri anlama ve organizasyon içinde yasal uyumluluğu sağlama yeteneği kazandırır.
  5. Çalışanlara ve diğer paydaşlara çevre bilinci aşılama ve eğitim stratejileri geliştirme yeteneği kazandırır.
  6. Çevre yönetim sistemi dokümantasyonu oluşturma, yönetme ve denetleme becerisi kazandırır.
  7. Organizasyon içinde çevresel hedefler belirleme, bu hedefleri izleme ve performans göstergeleri oluşturma yeteneği kazandırır.
  8. Çevresel acil durum senaryolarına hazırlık yapma ve etkili acil durum yönetimi stratejilerini uygulama yeteneği kazandırır.
  9. Çevre denetimleri ve iç tetkikler gerçekleştirme yeteneği kazandırır.
  10. Organizasyon içinde sürdürülebilir çevre stratejileri oluşturma ve uygulama yeteneği kazandırır.

1- ISO 14001:2015 STANDARTININ TEMELLERİ

-Çevre Yönetim Sistemleri Ve Standartlar Hakkında Genel Bilgi