TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE BİTKİSEL VE HAYVANSAL YAĞ ÜRETİMİ EĞİTİMİ

Bitkisel Ve Hayvansal Yağ Üretimi, tehlikeli ve çok tehlikeli işler kategorisinde değerlendirilen bir sektördür ve bu alanda çalışan bireylerin özel bir eğitim alması büyük önem taşır. Bitkisel ve hayvansal yağ üretimi eğitiminin temel amacı, katılımcılara bu endüstride güvenli çalışma pratiği kazandırmaktır. Bu eğitim, iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun olarak çalışma alışkanlıkları geliştirmeyi, tehlikeli kimyasalların doğru kullanımını öğretmeyi ve üretim süreçlerinde olası riskleri önceden tanımayı amaçlar. Ayrıca, katılımcılara acil durum müdahale becerileri kazandırarak, olası kazaların etkilerini minimize etmeyi hedefler. Böylece, bitkisel ve hayvansal yağ üretimi eğitimi, çalışanların iş sağlığı ve güvenliği konusunda bilinçlenmelerini ve bu sektörde güvenli bir çalışma ortamını sürdürmelerini sağlar.

Kapsam açısından, eğitim, bitkisel ve hayvansal yağ üretimi süreçlerinin tüm aşamalarını içerir. Katılımcılar, ham madde temini, işleme, rafinasyon, depolama ve paketleme gibi adımları kapsayan geniş bir yelpazede bilgi ve beceri kazanırlar. Ayrıca, endüstri spesifik tehlikeler, kimyasal madde güvenliği, makine kullanımı ve bakımı gibi konular da detaylı bir şekilde ele alınır. Bu eğitim, katılımcıların hem bireysel hem de ekip halinde güvenli çalışma pratiği benimsemelerini ve sektördeki en iyi uygulamalara uygun olarak hareket etmelerini sağlamak için tasarlanmıştır.

Tehlikeli Ve Çok Tehlikeli İşler Bitkisel Ve Hayvansal Yağ Üretimi Eğitimi’mize;
-Yağ Endüstrisi Profesyonelleri,
-Tarım ve Hayvancılık Sektöründen Gelenler,
-İşletme Sahipleri ve Yöneticileri,
-Gıda ve Tarım Sektöründe Çalışanlar,
-Üniversite ve Meslek Okulu Öğrencileri (Gıda mühendisliği, tarım, veterinerlik) katılabilmektedir.

1. Katılımcılar, bitkisel ve hayvansal yağ üretiminde kullanılan ham maddeleri doğru bir şekilde işleme becerilerini geliştirir.
  2. Eğitim, katılımcılara endüstri spesifik kimyasal güvenlik protokollerini uygulama yeteneği kazandırır.
  3. Katılımcılar, bitkisel ve hayvansal yağ üretimi süreçlerinde iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uyum sağlama yeteneği kazanır.
  4. Eğitim, katılımcılara tehlikeli makine ve ekipmanları güvenli bir şekilde kullanma yetkinliği kazandırır.
  5. Katılımcılar, olası acil durumları yönetme ve etkili müdahale becerilerini geliştirir.
  6. Eğitim, katılımcılara bitkisel ve hayvansal yağ üretiminde kullanılan tehlikeli maddelerle güvenli bir şekilde çalışma pratiğini anlama yetisi kazandırır.
  7. Katılımcılar, üretim alanındaki potansiyel riskleri önceden tanıma yeteneği geliştirir.
  8. Eğitim, katılımcılara bitkisel ve hayvansal yağ üretiminde kalite kontrol yetenekleri edinme fırsatı sunar.
  9. Katılımcılar, iş güvenliği talimatlarına uyum sağlama ve bu talimatları etkili bir şekilde uygulama becerilerini kazanır.
  10. Eğitim, katılımcıları hem bireysel hem de ekip halinde etkili iletişim ve işbirliği yeteneklerini geliştirmeye teşvik eder.

1-BİTKİSEL YAĞ ÜRETİMİ

-Farklı Bitkisel Yağların Üretim Süreçleri, Tohum Hasadı, Yağ Çıkarma İşlemleri

2-HAYVANSAL YAĞ ÜRETİMİ

-Hayvan Yağlarının Üretim Süreçleri, Hayvan Yetiştiriciliği, Yağ Çıkarma Ve İşleme Aşamaları