Ülkemizde sıkça kullanılan ve güvenilirliği en yüksek testlerden biri olan WISC-R testi; bireylerin zihinsel performans ve gelişimleri hakkında bilgi sahibi olmayı ve olası problemler için erken önlem alabilmeyi hedeflemektedir.
WISC-R Zeka Testi Eğitimi’mizde; testin kullanımını ve amaçlarını, test öncesi standart yapılması gereken değerlendirmeleri, testin alanlarını, alt testlerin tanıtımını ve yönergelerini, test sonuçlarının nasıl analiz edildiğini ve değerlendirilmesini, test sonuçlarında dikkat edilmesi gereken hususlarını öğreneceksiniz.
WISC-R Zeka Testi Eğitimi’mize;
-İlgili bölümlerin son sınıf öğrencileri,
-Psikolojik Danışmanlar,
-Psikologlar,
-Psikiyatristler,
-Psikiyatri Hemşireleri,
-Çocuk Gelişimi Lisans Mezunları,
-Ruh sağlığı alanında lisansüstü eğitimi olanlar,
-Sosyal Hizmet Lisans Mezunları katılabilmektedir.
1- WISC-R, Çocukların bilişsel yeteneklerini ölçmek için kullanılır. Bu eğitimde, bu testin tanımı, amacı ve nasıl kullanıldığına dair detaylı bilgi edineceksiniz.
2- Zeka kavramının ne olduğunu ve zeka testlerinin bu kavramı nasıl ölçtüğünü anlayacaksınız. Zeka testlerinin genel ve özel amaçlarına dair kapsamlı bir kavrayış geliştireceksiniz.
3- WISC-R testi, farklı bölümlerden oluşur, ve her bir bölüm farklı zeka alanlarını ölçer. Bu eğitim sırasında, testin farklı bileşenlerini ve her birinin neleri ölçtüğünü detaylı olarak öğreneceksiniz.
4- WISC-R testini çocuklarla nasıl uygulayacağınızı, test alanını nasıl hazırlayacağınızı ve testin uygulanma sürecini nasıl yöneteceğinizi öğreneceksiniz.
5- Testi uygularken çocuklarla nasıl iletişim kuracağınızı, onları rahatlatacağınızı ve testin stresini azaltacağınızı öğreneceksiniz.
6- Test sonuçlarını nasıl değerlendireceğinizi, puanların ne anlama geldiğini ve çocuğun zeka profilini nasıl çıkaracağınızı öğreneceksiniz.
7- Zeka testi sonuçlarının çocuğun eğitim süreci ve ihtiyaçları üzerindeki etkisini anlayarak, çocuğun öğrenme stratejilerini nasıl geliştirebileceğinizi keşfedeceksiniz.
8- Farklı yaş gruplarındaki çocuklar ve özel ihtiyaçları olan bireylerle zeka testi uygulamak için gerekli stratejileri ve yöntemleri öğrenirsiniz.
9- Zeka testi uygulamalarının etik kurallarına uygun olarak nasıl gerçekleştirileceğini ve test sonuçlarının gizliliğinin nasıl korunacağını öğrenirsiniz.
10 -Zeka testi sonuçlarını nasıl düzgün bir şekilde raporlayacağınızı ve dokümantasyonunu nasıl hazırlayacağınızı öğrenirsiniz.
1- ZEKA TESTLERİ TANITIMI
-Zeka Ve Zeka Testlerinin Temel Tanımı
-Zeka Testlerinin Amaçları Ve Kullanım Alanları
2- WISC-R TESTİNİN YAPISI VE AMAÇLARI
-WISC-R Zeka Testinin Bileşenleri Ve Her Birinin Ölçtüğü Alanlar
-Testin Çocuklar Üzerindeki Amacı Ve Faydaları
3- TEST İLETİŞİMİ VE ÇOCUKLARLA ÇALIŞMA
-Test Alanının Nasıl Hazırlanacağı
-Testin Çocuklarla Nasıl Uygulanacağına Dair Temel Yöntemler
-Çocuklarla İletişim Kurma Ve Onları Rahatlatma Becerileri
-Test Sırasında Çocukların Motivasyonunu Artırma
4- ZEKA TESTİ SONUÇLARININ YORUMLANMASI
-Test Sonuçlarının Nasıl Değerlendirileceği
-Puanların Anlamı Ve Çocuğun Zeka Profilinin Çıkarılması
-Zeka Testi Sonuçlarının Çocuğun Eğitim Süreci Ve İhtiyaçları Üzerindeki Etkisi
-Öğrenme Stratejilerini Geliştirmek İçin Test Sonuçlarının Nasıl Kullanılacağı
-Farklı Yaş Gruplarındaki Çocuklar İçin Test Uygulama Stratejileri
-Özel İhtiyaçları Olan Bireylerle Zeka Testi Uygulama Yöntemleri
5- ZEKA TESTİ ETİK İLKELERİ
-Zeka Testi Uygulamalarının Etik Kurallara Uygunluğu
-Test Sonuçlarının Gizliliğinin Nasıl Korunacağı
6- RAPORLAMA VE DOKÜMANTASYON
-Zeka Testi Sonuçlarının Nasıl Raporlanacağı Ve Dokümantasyonunun Nasıl Hazırlanacağı
Eğitimlerimiz, kişiye özel bir panel üzerinden sunulmaktadır. Seçtiğiniz eğitim uygulama türüne göre, 4K kalitesinde eğitim videoları, destekleyici dokümanlar ve canlı yayınlar içermektedir. İlgili eğitim uygulama türü hakkında daha fazla bilgi almak için eğitim danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.