KREŞ VE ANAOKULU DANIŞMANLIĞI EĞİTİMİ

PSİKOLOJİ VE DANIŞMANLIK EĞİTİMLERİ
2.500,00 2.000,00
SATIN AL

Kreş ve Anaokulu Danışmanlığı Eğitimi, çocuklarımızın en önemli ve gelişime en açık olduğu yıllarında, sağlıklı bir ortam içerisinde gelişimlerini sağlamak için anaokulu ve kreşlerde danışman olarak çalışmak veya bu alanda kariyer yapmak isteyen kişilere yönelik bir eğitim programıdır. Bu eğitim, okullarda çocukların gelişimlerini en sağlıklı şekilde desteklemek, eğitim programlarını planlamak, ailelerle iletişim kurmak ve çocuklarla etkileşimde bulunmak gibi konularda gereken bilgi ve becerileri sağlamayı amaçlamaktadır.
     Kreş ve Anaokulu Danışmanlığı Eğitimi’mizde; kreş ve anaokullarında kullanılan eğitim programlarını nasıl planlayıp uygulamaya alınacağını, acil durumlar için hazırlıklı olmayı, çocukların temel sağlık ihtiyaçlarını karşılamayı, güvenli bir çevrenin nasıl sağlanacağını, ailelerle işbirliği yapmayı ve çocukların evde ve okulda desteklenmesine nasıl yardımcı olunacağını detaylarıyla öğreneceksiniz.

Kreş ve Anaokulu Danışmanlığı Eğitimi’mize;
-Rehberlik ve danışmanlık alanında çalışanlar,
-Sosyal hizmet alanında çalışanlar,
-Çocuk Gelişimi alanında çalışanlar veya mezunları,
-Psikologlar,
-Psikolojik Rehberlik ve Danışmanlık mezunları ve çalışanları,
-Öğretmenler,
-Kreş ve Anaokulu çalışanları/ yöneticileri bu eğitime katılabilmektedir.

1- Çocukların fiziksel, duygusal, bilişsel ve sosyal gelişimini anlamak için temel bilgileri edineceksiniz. Bu, çocukların ihtiyaçlarını ve davranışlarını anlamada temel bir bileşendir.
2- Ailelerle etkili iletişim kurma becerileri geliştireceksiniz. Ailelerle işbirliği yaparak çocukların gelişimini desteklemek önemlidir.
3- Kreş ve anaokulu çağındaki çocuklara yönelik eğitim metotlarına aşina olacaksınız. Oyun tabanlı öğrenme, sanat ve müzik gibi yöntemleri öğrenme fırsatınız olacak.
4- Özel eğitim gereksinimleri olan çocuklarla çalışma becerileri, özellikle kreş ve anaokullarında danışmanlık yaparken önemlidir. Bu çocukların özel ihtiyaçlarına nasıl yanıt verileceğini öğreneceksiniz.
5- Ailelerin karşılaşabileceği sorunları anlamak ve çözüm önerileri sunmak için aile danışmanlığı becerileri geliştireceksiniz.
6- Kreş ve anaokulu yönetimi ve organizasyonu hakkında bilgi edineceksiniz. Bu, kurumsal stratejileri ve yönetim becerilerinizi geliştirecektir.
7- Çocukların güvenliği ve sağlığına ilişkin önlemleri ve rehberlikleri öğreneceksiniz. Acil durumlar ve sağlık hizmetleri konularında bilgi sahibi olacaksınız.
8- Çocukların davranışlarını ve gelişimini sistematik olarak gözlemlemeyi ve değerlendirmeyi öğreneceksiniz. Bu, çocukların bireysel ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermenize yardımcı olacaktır.

1- ÇOCUK GELİŞİMİ VE PSİKOLOJİSİ

-Fiziksel, Duygusal, Bilişsel Ve Sosyal Gelişim