TEHLİKELİ VE ÇOK TEHLİKELİ İŞLERDE KİREÇ ÜRETİMİ VE PROSES BAKIMCILIĞI EĞİTİMİ

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Kireç Üretimi ve Proses Bakımcılığı Eğitimi’nin amacı, katılımcılara kireç üretimi ve işleme proseslerinde güvenli çalışma bilinci kazandırmak, bu alanda uzmanlık ve beceri geliştirmelerini sağlamaktır. Bu eğitim, kireç üretim tesislerinde çalışan personelin, iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun olarak tehlikeli işlerde çalışma bilincini artırmayı hedefler. Ayrıca, kireç üretimi süreçlerinde kullanılan ekipmanların bakımı ve onarımıyla ilgili pratik beceriler kazandırmak amacıyla tasarlanmıştır. Eğitim, katılımcılara iş güvenliği, acil durum müdahale, kimyasal madde güvenliği, ekipman bakımı ve proses kontrolü gibi konularda derinlemesine bilgi sunarak, kireç üretimi endüstrisinde etkili ve güvenli çalışma yeteneklerini artırmayı amaçlar.

Kireç Üretimi Ve Proses Bakımcılığı Eğitimi’nin kapsamı, kireç üretimi süreçlerinin ayrıntılı bir anlayışını içerir. Bu süreçler arasında kireç taşı madenciliği, kalsinasyon işlemleri, reaktör operasyonları, soğutma ve depolama prosesleri yer alabilir. Ayrıca, eğitimde katılımcılara kimyasal madde güvenliği, toz kontrolü, ekipman bakımı ve onarım teknikleri, acil durum müdahale stratejileri gibi konularda pratik beceriler kazandırılarak, kireç üretimi endüstrisindeki güvenlik ve verimlilik standartlarına uygun çalışmaları teşvik etmeyi amaçlar.

Tehlikeli ve Çok Tehlikeli İşlerde Kireç Üretimi ve Proses Bakımcılığı Eğitimi’mize;
Kireç Üretim Tesisi Çalışanları,
-Proses Bakım Personeli,
-İş Güvenliği ve Sağlığı Profesyonelleri,
-Kimya Mühendisleri ve Teknik Personel,
-Endüstriyel Güvenlik Uzmanları,
-Çevre Uzmanları,
-Üniversite ve Meslek Okulu Öğrencileri,
-Kireç Üretimi Ekipman ve Malzeme Tedarikçileri katılabilmektedir.Formun Üstü

1. Katılımcılar, kireç üretimi süreçlerindeki potansiyel tehlikeleri tanıma ve bu tehlikelerle başa çıkma konusunda güçlü bir bilinç kazanır.
  2. Eğitim alan bireyler, iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uygun bir şekilde çalışma pratiği geliştirir ve bu standartlara uyumlu bir işyeri kültürünü teşvik eder.
  3. Proses bakımı konusundaki temel ve ileri düzey becerileri geliştirerek, ekipmanların etkin bir şekilde bakımını yapabilme yeteneklerini artırır.
  4. Katılımcılar, kireç üretimi süreçlerinde olası acil durumları önceden tahmin edebilme ve etkili bir şekilde müdahale edebilme yeteneklerini kazanır.
  5. Eğitim alan bireyler, kireç üretimi süreçlerinin çevresel etkilerini değerlendirme ve sürdürülebilir çalışma uygulamalarını anlama konusunda bilgi sahibi olur.
  6. Kireç üretimi süreçlerinde kullanılan kimyasal maddelerin güvenli kullanımını anlama ve bu maddelerle çalışma sırasında alınması gereken önlemleri bilme becerilerini geliştirir.
  7. Proses ekipmanlarının bakımı ve onarımıyla ilgili uzmanlık kazanarak, ekipmanların uzun ömürlü ve güvenli bir şekilde kullanılmasını sağlama yeteneklerini artırır.
  8. Güvenli çalışma ortamını sürdürmek için etkili iletişim ve ekip çalışması becerilerini geliştirir.
  9. Katılımcılar, tehlikeli işlerde etkin liderlik ve yönetim becerileri edinerek işyerinde güvenli bir kültürün oluşturulmasına katkı sağlar.
  10. Eğitim sonucunda, sürekli iyileştirme süreçlerini anlama ve iş süreçlerini düzenli olarak denetleme becerilerini kazanır, böylece işyerindeki güvenlik standartlarını ve verimliliği artırabilir.

1-KİREÇ ÜRETİM SÜREÇLERİ

-Kireç Taşı Madenciliği Ve Çeşitli Kireç Üretim Yöntemleri